‘S avonds tot laat buiten zitten is natuurlijk fijn, gezellig met vrienden of met het gezin genieten van een drankje. Toch koelt het in de avonduren nog wel eens flink af, hoe fijn is het dan om een terrasverwarmer te hebben.  Een terrasverwarmer is een ideale oplossing om toch lekker buiten te kunnen zitten in de koudere avonduren. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, dus er is altijd wel eentje die perfect bij jouw terras en smaak past.

Wanneer je op zoek bent naar een terrasverwarmer, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten verwarming die er zijn. Zoals eerder gezegd, zijn er terrasverwarmers in verschillende soorten en maten. De meest populaire soort terrasverwarmer is de gasgestookte terrasverwarmer. Dit type verwarming geeft direct warmte af, waardoor het snel warm wordt op je terras. Je hoeft alleen maar de gaskraan open te draaien wanneer je de verwarming wilt aanzetten, en wanneer je klaar bent met buiten zitten, draai je de gaskraan weer dicht.

Een andere optie is een elektrische terrasverwarmer. Dit type verwarming geeft ook direct warmte af, maar het voordeel van een elektrische terrasverwarmer is dat je deze overal kunt neerzetten. Bij de plaatsing van een elektrische terrasverwarmer moet je wel zorgen voor een stopcontact in de buurt. Je moet de stekker in het stopcontact doen wanneer je de verwarming wilt aanzetten, en wanneer je klaar bent met buiten zitten, moet je de stekker uit het stopcontact halen.

Als je op zoek bent naar een terrasverwarmer, is het dus belangrijk om te kijken naar wat voor soort verwarming je wilt. Gasgestookte of elektrische terrasverwarmers, beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. Kies de terrasverwarmer die het beste bij jou past.