Vintergækken i blomst: en årlig begivenhed, og stadig magisk. Læs alt det grundlæggende om denne smukke blomst her.

Hvad?
Du ved, at foråret kommer, når du ser de første vintergækker blomstre. Vintergækken er en løgplante og er i familie med påskeliljen. Der er to hovedarter: Galanthus elwesii og Galanthus nivalis. Derudover er der omkring 75 andre typer vintergækker. Klokkerne er omkring 10 til 25 centimeter høje og er ofte grupperet sammen.

Hvordan?
Blomstring: januar til april. Jo mildere vinteren er, jo tidligere blomstrer de.

Planteløg: om efteråret. Klokkerne klarer sig godt steder, hvor der er sollys om foråret og om sommeren er jorden i skyggen af ​​træer og planter. I græsset har de det bedst på de lidt nøgne (skygge) pletter. Hvert år kommer blomsterne op igen og der kommer flere og flere.

I grøn: køb vintergækker ‘i grøn’: komplet med rod og blad. Sæt dem i haven derhjemme hurtigst muligt.

Også dejligt: ​​vælg en flok og sæt dem i en vase for at beundre blomsten i al dens skønhed. De holder sig godt indendørs i et par dage.